2021-02-07 145 瀏覽
〰️近幾年黎有好多咖啡甜品店都會主打呢啲健康管理嘅理念吸引左好多美食愛好者~呢間「Vibes the place」也不例外❗️-⚪️純素生酮大餐⚪️純素甜品係佢地必不可少的,佢地都有比較唔同嘅地方,就是“頌䬱飲食”,據說頌䬱係一種類似心靈療癒嘅東西。-〰️間舖除左咖啡,佢地都係有啲特色主食🍛椰汁咖喱海鮮🍛咖喱控必食😋味道都幾驚喜,唔膩,打破左我對傳統咖哩嘅印象。🥘慢燉韓式雞肉🥘雞肉好滑好入味,入面仲有一啲泡菜韓汁多多少少都會有一啲辣,味道比較中規中矩。-🔝以上係呢兩個係佢哋熱門菜之一,然後自己再從呢個餐入面選主食。主食嘅話分別係藜麥小米飯🍚同五穀飯🍚呢啲都好適合在減肥健身中嘅朋友。(ps:藜麥小米飯入面放左椰菜,唔鍾意嘅朋友慎點)-☕️Beetroot rose latte☕️顧名思義就係紅菜頭latte 聯想到紅菜頭與latte嘅呢個組合仲以為個味道會好奇怪!但飲完之後係我可以接受到嘅味並且好香,味道真係有驚喜,注意呢杯嘢唔係甜嘅帶少少鹹味!有啲奶蓋嘅味道再加上紅菜頭嘅味道~最後,店員好細心介紹每樣食物並且會提醒我地有啲嘢食嘅味道可能會唔鍾意,接受到再落單都唔急!-〰️關於花茶嘅7種味道我全部都聞左
〰️近幾年黎有好多咖啡甜品店都會主打[生酮飲食]呢啲健康管理嘅理念吸引左好多美食愛好者~呢間「Vibes the place」也不例外❗️

〰️間舖除左咖啡,佢地都係有啲特色主食
🍛椰汁咖喱海鮮🍛
咖喱控必食😋味道都幾驚喜,唔膩,打破左我對傳統咖哩嘅印象。

🥘慢燉韓式雞肉🥘

主食嘅話分別係藜麥小米飯🍚同五穀飯🍚
呢啲都好適合在減肥健身中嘅朋友。
(ps:藜麥小米飯入面放左椰菜,唔鍾意嘅朋友慎點)
☕️Beetroot rose latte☕️
〰️關於花茶嘅7種味道我全部都聞左,每款味道都好特別😋有兩三款花茶嘅味道聞起來係有少少甜甜嘅感覺,但係呢啲花茶基本都係冇甜味嘅,都係值得一試嘅!
喺飲花茶嘅同時我都體驗了一次”頌䬱飲食”具體操作店員會俾張細嘅紙條教你👍🏻

〰呢間舖頭不論係環境定係食物味道都唔錯,值得再黎多一次!疫情期間不如遠離人多吵雜嘅地方放鬆下,黎西營盤呢度行下。
2021-02-05