2018-07-23 64 瀏覽
星期一同朋友諗住收工出黎聚下,於是約係尖沙咀見面,順手行下街咁。路過見到有個餐牌,又有印度人派傳單,諗諗下之前好似好少食過印度菜,於是就上咗去試下印度菜。上到去見到係入面做野嘅都係印度人,而且人客大多數都係印度藉,就知道呢間餐廳呢印度菜應該幾正宗下。我同朋友一人叫咗一個套餐,我就叫咗個薩拉維亞套餐,裡面有好多唔同嘅配料:有配菜,酸辣湯,酸奶,咖喱,乳酪等等...薄餅點上咖喱得特別美味。唔同嘅配料配上白飯都有唔同嘅感覺。朋友就叫左另外一個套餐,北印度套餐,配料同上面個套餐差唔多,飯就係雜菜飯除咗套餐之外,我地仲有叫個小食,酸奶薯蓉配炸圓脆餅,起初睇落下以為係熱食,但食落先知係凍食黎,有唔同嘅層次感,幾特別幾脆口。另外飲品我地都叫咗個芒果奶昔,甜度啱啱好,所以好快就飲曬了。

2018-07-16