2021-05-18
一個人出街跑完步,身水身汗,諗住要慰勞下自己,就去大商場搵啲好嘢食。見到呢間好似唔錯,咁作為牛魔王,要食就梗係要食最好㗎啦,所以我嗌咗個最貴嘅薩摩牛餐,$588(未加一)任食2個鐘。試完之後覺得果然係一分錢、一分貨👍🏻1️⃣ 牛舞拼盤一入座就有,有7種肉,其中薩摩牛油脂香味最正,美國和牛嘅牛味幾濃,雞同豬味道都唔錯,無一款係伏😋 試完可以單點自己鐘意嘅~2️⃣ 燒肉、涮涮鍋單點就梗係要狂食最正嘅薩摩牛啦😆 我嗌咗薩摩牛牛肋肉、醬燒和牛肋條、牛赤肉、和牛粒、薩摩牛薄切(涮涮鍋)。薩摩牛油花靚,肉汁多,最重要係牛味十足,個人尤其鐘意牛肋肉、牛赤肉同埋薄切。涮涮鍋嘅湯底揀咗鰹魚昆布湯,飲落清甜、唔重口味,啲配菜索埋湯汁好正。有得同時燒肉+涮涮鍋呢點好好👍🏻3️⃣ 海鮮/刺身/炸物甲羅燒嘅蟹膏份量好多,味道濃郁香口,淋埋蛋汁食更滑,encore咗幾次❗️香蒜牛油帆立貝、日本甘蝦同炸日本甜薯都正常發揮。三文魚幾肥美,唔點豉油食都唔會腥,有得食刺身係幾驚喜嘅😊4️⃣ 飲品除咗可以自己攞罐裝飲品、斟咖啡、汽水之外,仲有得任飲酒精,而且唔係cheap嘢!我嗌咗梅酒,溝埋冰,又甜又涼爽🍺 一啖肉,一啖酒😁5️⃣ 蔬果、雪糕幾
1️⃣ 牛舞拼盤
2️⃣ 燒肉、涮涮鍋
3️⃣ 海鮮/刺身/炸物
4️⃣ 飲品
5️⃣ 蔬果、雪糕
幾多火鍋配料、水果、甜品可以攞,我試咗水果,幾新鮮,消滯一流。另外仲有日本雪糕,我食完支明治海鹽荔枝,再出去攞Seika Soda,因為真係好好食😂
呢度係用QR code自助落單,方便快捷,而且上菜好快,由機械人上菜,好得意🥰 我食曬檯面嘅先落order,以免浪費食物,唔洗等好耐👍🏻 員工都好好態度,會keep住收碟、介紹食法,同埋問啲嘢食o唔ok 💯 埋單有$100 coupon,下次再去尖沙咀分店食,我仲做埋會員儲分🤣 好彩我黎得早,7點走嘅時候已經大排長龍!真係食足兩個鐘,好飽,大滿足😆