2023-03-06
La Vache! 開左咁多年始終專注做一樣野,就係牛扒~嚟到你到好有傳統巴黎 Entrecôte 餐館 feel~ 最 basic 既選項係咩到唔使揀,淨係揀左你想要既牛扒生熟度就可以等食~ 咁多年水準都穩定, Hassle-free~ 簡單既蔬菜合桃沙律偏酸好開胃亦夠晒大碟(呢度個包同埋沙律我自己覺得係一般般既~不過唔係嚟呢度既重點所以略過不理)紋理豐富既 USDA Prime rib-eye 牛扒 🥩 拼炸無限量添加既香脆薯條~ 建議揀返生小小因為佢哋有個小蠟燭 heat 住食得慢塊扒係會越黎嚟越熟,所以order medium rare 個人覺得最穩陣~(有人話呢間係比牛扒耽誤左既薯條店,笑死,究竟係有幾愛食呢度既薯條🍟)食扒嘛,點都要配返啲啲紅酒既 🍷 house wine 十分相宜,唔係好好飲但對得起個價錢嚟咗幾次,今次終於無狂食薯條,留左肚食甜品~嘻~甜品車我嚟啦~最後要左黑森林同埋 Mille-Feuille~ Mille-Feuille夠鬆脆,黑森林蛋糕係傳統有酒味version加埋車厘子好夾~(呢度既甜品出奇地唔會太甜,好食)
嚟咗幾次,今次終於無狂食薯條,留左肚食甜品~嘻~甜品車我嚟啦~最後要左黑森林同埋 Mille-Feuille~ Mille-Feuille夠鬆脆,黑森林蛋糕係傳統有酒味version加埋車厘子好夾~(呢度既 甜品出奇地唔會太甜,好食)