2007-07-21
放工後來了這裡晚餐, 文迪生病了, 就吃得清一點.一坐低就問我們要甚麼味的香氛, 就要薰衣草, 去不了富良野看薰衣草, 聞一聞都好.雖則成晚都唔係點聞到薰衣草味. 鼻塞?東北泰烤飯糰$12: 8分, 帶點飯焦的飯糰, 幾香口, 點上醬汁更加吸引.香芒米紙卷$54: 7分, 又係食米紙, 同Rice Paper比, 這裡的米紙沒有那麼爽脆, 口感差了點, 芒果不太甜, 有幾件仲帶點酸, 但係整件米紙卷來食, 酸酸甜,甜, 又不錯.泰妃海南雞飯$58: 8分, 上次吃過覺得不錯, 今次再吃評價依舊, 至少比很多名店優勝. 油飯好香, 雞件幾靚, 肉質夠嫩, 黑肉部份更加好, 加上三色醬同菜乾湯, 令人滿意.但這個好像唔係泰式, 係新加坡式的. 係呀, 這個唔係泰式海南雞飯, 係泰妃海南雞飯.食物水準幾好, 環境就好嘈, 臺排得好逼, 但都算係這層中令人滿意的餐廳.
放工後來了這裡晚餐, 文迪生病了, 就吃得清一點.

雖則成晚都唔係點聞到薰衣草味. 鼻塞?