2021-06-05 952 瀏覽
一間cafe, 評價兩極, 孰真孰假❓當日同一眾會員一樣踩完單車搵地方醫肚, 老闆一口答應單車可以放平台, 可能已經見怪不怪🚲🏃除了飲品以外, 餐牌上食物只有三類, 意粉、牛角包、蛋糕, 偏向早餐店, 午市靠意粉勉強可以捱過, 難道晚市都靠麵包? 後來才發現我們入座時已經過了營業時間, 難怪餐廳空蕩蕩, 還以為店東在拍烏蠅🍃店東是有少許白頭髮的夫婦, 問餐牌上加"果醬"是指哪個餐加果醬, 男店主九唔搭八, 說"只有草莓醬"💁上社交平台看看發現是黃店, 於是食物價錢雖然偏貴, 但點滿一桌子☕由於是咖啡店, 友人堅持點了一杯latte, 拉花正常, 沒有失敗啊, 倒是味道偏濃, 我平時少飲咖啡也就受不了食物方面, 蛋沙律牛角包是一般cafe水準, 拿破崙意粉腸仔份量偏少, 但味道是好味的醬料包級數🍝意粉開在中環是正常價, 開在屯門呢…其實食物賣相instagramable, 加上室內吊燈裝潢很有格調, 大可打造成另一個南丫島😙🍃
2021-05-02