2024-09-23 400 瀏覽
係ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ咗好耐嘅小店,雖然呢到嘅ꜱᴄᴏɴᴇ個樣成嚿石咁好似好硬,但係食落口先知係俾佢個樣呃咗💓 除咗平時接獨多見多個啲味道外,仲有麻糬系列添😆1️⃣ ᴘɪꜱᴘɪꜱᴘɪꜱᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ👅開心果盛行嘅時間一定要試試佢🤘🏻 上層鋪滿晒開心果碎碎,而ꜱᴄᴏɴᴇ係帶點濕潤度,記得要加埋附送嘅開心果醬一齊食,係齒頰留香😍2️⃣ ʜᴏᴊɪᴄʜɪ ᴍᴏᴄʜɪ🍵一定一定要焗翻熱先好食🤤 食落去有淡淡嘅焙茶味,感覺上係好放鬆嘅味道~ 而且內有乾坤,中間收埋咗一大份煙煙韌韌嘅麻糬,截然不同嘅口感令人十分驚喜🤩3️⃣ ꜱᴇᴀꜱᴀʟᴛ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ🍫計我話朱古力味應該係來者不拒🍫 翻熱咗之後會見到有半流狀嘅海鹽焦糖醬,口感好實在,會有飽肚嘅感覺~

1️⃣ ᴘɪꜱᴘɪꜱᴘɪꜱᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ👅
PisPisPisPistachio