2024-01-17
尖沙咀多嘢食就係人都知,今次就介紹吓呢間性價比幾高嘅ᴘɪᴢᴢᴀ舖🍕 藍白色嘅設計俾人感覺好舒服,最重要係價錢一啲都唔貴😚仲要都係自家製,只係用咗少少橄欖油去整,健康又好食😋1️⃣ 沙律薯菜🥗未食ᴍᴀɪɴ已經吸引咗我,因為不論係沙律定薯菜都已經好好食😌最吸引到我嘅就係佢哋職責嘅蕃薯條同埋薯仔餅,真係塞滿晒成個盒仔嫁🥺2️⃣ ʟᴏɴᴅᴏɴ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ🐔成個ᴘɪᴢᴢᴀ都係以雞肉為主,仲有啲蕃茄、羅勒等等嘅配料,食落比較清新😆 而餅底係超薄片,咬落去脆卜卜,好香口好好食😋3️⃣ ᴛᴏᴋʏᴏ ғɪʀᴇ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ʙᴇᴇғ 🐮呢個薄餅真係冇嗌錯!係超~濃~郁~嘅牛味,唔好睇佢係牛肉粒好似好少,其實係遍布晒成個ᴘɪᴢᴢᴀ面㗎🙈炭燒出嚟真係別有一番風味🤣4️⃣ ᴄʟᴀssɪᴄ sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄʜᴏᴡᴅᴇʀ🦐吉列蝦加小酸瓜認真正,仲要係啖啖都係薯蓉好好食😎呢個撻皮唔係蛋撻皮個啲,而係有煙煙韌韌嘅口感,好特別😚5️⃣ ᴊᴜɪᴄʏ ʙᴇᴇғ ᴍɪɴᴄᴇ🐂又係絕對冇失望,因為啲餡真係爆多😝足料到一邊食到一邊爆餡,完全就係會有食過返尋味嘅感覺,好滿足🤩
仲要都係自家製,只係用咗少少橄欖油去整,健康又好食😋
1️⃣ 沙律薯菜🥗
Tokyo Fire Grilled Beef
炭燒出嚟真係別有一番風味🤣
4️⃣ ᴄʟᴀssɪᴄ sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄʜᴏᴡᴅᴇʀ🦐
Classic Seafood Chowder
吉列蝦加小酸瓜認真正,仲要係啖啖都係薯蓉好好食😎
Classic Seafood Chowder
呢個撻皮唔係蛋撻皮個啲,而係有煙煙韌韌嘅口感,好特別😚
5️⃣ ᴊᴜɪᴄʏ ʙᴇᴇғ ᴍɪɴᴄᴇ🐂
Juicy Beef Mince
又係絕對冇失望,因為啲餡真係爆多😝
Juicy Beef Mince