放假放假當然要四出覓食😄係港島區打拳既我 習慣喺打拳之前去飲返一杯咖啡,放鬆下同時又畀啲咖啡因谷下自己一陣打拳嘅時候會落力啲,高漲啲😂今次係北角停車,見到openrice 既選擇唔多,左睇右睇,決定去依間有啲文青feel既舒房😍relax &reflection咁厲害???好!就去試下你!呢間店舖喺街角 ,藍白色嘅裝修,顯得好突出由於係平日,而且又唔係放工時間 ,人流明顯唔算多, 我同朋友可以慢慢咁樣嘆下杯咖啡😍 我叫咗杯mocha有濃濃嘅奶味而且啲奶打到好滑好厚, 口感好creamy ,成杯咖啡嘅甜度我覺得適中,咖啡豆都唔會有苦澀味。 環境方面,牆既四周掛咗本地畫家既作品, 令我自己都感受到本土文化同埋,藝術。食食下,見到個飾櫃入邊有蛋糕😍我就揀咗朱古力布朗尼 ,我朋友就揀咗個士多啤梨芝士蛋糕, 我個朱古力布朗尼係100分!!!!朱古力味勁濃!!超濃!!!朱古力味嘅濃味仲勁過啲甜味,如果你鍾意食朱古力 我強烈推介,朋友嘅士多啤梨芝士蛋糕, 酸酸甜甜咁, 配落我杯mocha度就略嫌甜得滯,但係我朋友話配cappuccino就perfect~~ 所以大家下次就識揀啦 ~~呢度無論係佢嘅裝
放假放假

當然要四出覓食😄
係港島區打拳既我
習慣喺打拳之前去飲返一杯咖啡,
放鬆下同時又畀啲咖啡因谷下自己
一陣打拳嘅時候會落力啲,高漲啲😂
今次係北角停車,
見到openrice 既選擇唔多,
左睇右睇,決定去依間有啲文青feel既舒房😍
呢間店舖喺街角 ,藍白色嘅裝修,顯得好突出
我叫咗杯mocha
所以大家下次就識揀啦 ~~呢度無論係佢嘅裝修飾物環境, 以至餐具都有一種細緻,精巧嘅感覺,喺度真係可以放鬆到我個人❤
不過順帶一提,依度嘅環境都係比較靜,如果約埋三五知己諗住高談闊論嘅😂呢一個地方或者就未必適合啦!!
下午茶
  • 朱古力布郎尼