2022-07-25
今次黎到沙田 見到門口係藍色花花💙主題餐廳,引唔住入去坐下🥰,仲可以同朋友補祝生日打下卡。𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼👅🌟 綠茶提拉米蘇💚 一拉開透明膠,忌廉奶蓋好似瀑布咁淋上提拉米蘇,忌廉芝士味好香濃好多,面頭鋪上3粒白玉圓子,糯米味好香煙韌。中間係cream cheese 蛋糕,底層係抺茶蛋糕。連埋一齊食抺茶的苦味可以中和cream cheese 甜度🧀 無咁溜。 抹茶味好濃,滿足到我抺茶💚迷。同埋可以3-4人share, 好抵食。 🌟 雜錦海鮮旋風蛋包飯配白汁滑蛋好厚好滑身,好香濃蛋味。配上忌廉白汁突出左滑蛋口感。蛋包飯裡面有八爪魚🐙同蜆而且用左珍珠米,食落粒粒分明,味道唔錯。🌟黑松露薯條🍟薯條炸得香脆,但黑松露醬份量比較少,但再問餐廳拎時,佢地都好樂意再提供。🌟 百香果茉莉花果茶(熱)百香果味好濃,有點蓋過茉莉花味,但整體飲落好香。 ~整體黎講🍽~餐廳環境好靚,藍色花花為主題💙,好岩少女心打卡。而且員工好好,好主動影相。 #cc_甜品推介 #cc_沙田推介——————————————————💕Encore指數:4/5 💕餵食指數:4/5💕環境:4.5/5💕推介指數:4/5📍 沙田沙田正街18號新
𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼👅
🌟 綠茶提拉米蘇💚
🌟 雜錦海鮮旋風蛋包飯配白汁
🌟黑松露薯條🍟
🌟 百香果茉莉花果茶(熱)
百香果味好濃,有點蓋過茉莉花味,但整體飲落好香。
~整體黎講🍽~
#cc_甜品推介 #cc_沙田推介
——————————————————
💕Encore指數:4/5
💕餵食指數:4/5
💕環境:4.5/5
💕推介指數:4/5
📍 沙田沙田正街18號新城市廣場3期2樓A237號舖📍SENSU (新城市廣場3期) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場3期2樓A2