2012-06-29
朋友請我食CHEESE CAKE, 有8件再加1個布丁有朱古力CHEESE, 藍苳CHEESE, NEW YORK CHEESE, 雲石CHEESE, OREO CHEESE, 藍莓布丁我只係試左其中一D, 其他俾左屋企人食1. 藍莓牛乳布丁: 朋友話係用3.6牛乳整, 但我食唔出. 奶味係夠, 但唔夠滑, 好似俾人落得太多魚膠. 藍莓醬係最頂一少層, 同布丁唔多夾2. OREO CHEESE CAKE: 上面件馬卡龍好甜, 食唔出咩味. OREO餅碎同CHEESE MX埋, 但太多餅, 好DRY好粉. 上面有層CREAM, 但唔好食, 有OREO CHEESE一齊食完全唔夾3. C: 藍莓醬份量適中, 最正係D CHEESE, 比較軟身同滑, 唔係出面一般食果D死甜, 係微鹹, GD4. 雲石CHEESE CAKE: 啡色部分食落無咩分別, 實身, 比較漏所以餅底都唔好食, 好DRY, 易碎, 無牛油味
我只係試左其中一D, 其他俾左屋企人食
所以餅底都唔好食, 好DRY, 易碎, 無牛油味