2022-07-14 13 瀏覽
油尖旺區一向都人多車多, 今次我地黎食既串燒店位於佐敦既偉晴街,因為處於內街,附近環境較寧靜,放工食飯可以暫時遠離煩囂🤤餐廳裝修時尚,望落都幾乾淨,入到餐廳亦唔覺有油煙味,first impression唔錯!唔會好似出邊某啲串燒店咁周圍都烏煙瘴氣油淋淋,食得都唔舒服啦🤮餐廳係用手機掃QR code落單嘅,枱面亦有餐牌以供參考。餐廳提供嘅食物種類都幾多,因為今日放工都幾肚餓嘅關係,我地加埋叫左超過10樣野食,整體食物水平都above average,等我介紹幾樣必食推介啦!😎台灣腸 - 一客有兩大條,咬落個皮好脆,肉身好多汁👍原殼燒生蠔 - 有蒜蓉同芝士兩種口味選擇,燒得恰到好處,個人覺得蒜蓉味更勝一籌😍鹽燒安格斯一口牛 - 牛肉係大大粒嘅,食起黎肉味亦十分豐富😛煙肉帶子卷 - 幾特別嘅配搭,估唔到一齊食個味道又幾match😂汁燒白鱔 - 一樣都係大大串,成串都係肉冇骨,油脂感十足😋

台灣腸 - 一客有兩大條,咬落個皮好脆,肉身好多汁👍

汁燒白鱔 - 一樣都係大大串,成串都係肉冇骨,油脂感十足😋