2018-04-19
隔左好耐冇食Pizza , 突然間好想食。想食d pizza 連鎖食店以外嘅小店,於是同朋友搵左little Mario 呢間位於觀塘工廈嘅pizza 小店 。 雖然係係觀塘工廈入面,但係地點一啲都唔難搵。係駱駝漆大廈三期 ,地鐵站出左行幾步樓就到 。上到去基本上一眼就好易見到佢個七彩光管招牌。入到去基本上座位唔太多 。簡約嘅裝修,環境算舒服整齊。我反而比佢櫃上面嘅酒吸引左,有好多唔同款又未見過嘅紅酒選擇。打開餐牌,除左有我地好想食嘅Pizza 同意粉外 ,居然仲fusion 埋印度野,有牛油雞同咖哩雜菜。不過我地今次冇試到。我地好快就叫左個二人餐,佢有一個14吋嘅大Pizza + 一個意粉 + 兩杯野飲。都係$208 only ,好抵食。於是我地叫左個洋蔥意式腸pizza 同松露意粉。先黎係黑松露意粉,佢份量都算幾足。成個盒差唔多滿晒意粉。除左松露佢其實仲有蘑菇做配菜,芝士夾埋松露好香好好味。味道好濃。正!不過如果可以少d 油咁就更加好。跟住就係黎個洋蔥意式pizza , 14吋嘅pizza 真係好夠份量 ,個pizza 除左大 。佢嘅料都好足。佢係鋪滿晒個pizza 。上嘅時候仲要
黑松露蘑菇意粉
跟住就係黎個洋蔥意式pizza , 14吋嘅pizza 真係好夠份量 ,個pizza 除左大 。佢嘅料都好足。佢係鋪滿晒個pizza 。上嘅時候仲要係熱辣辣。一拉出黎芝士係又熱又溶溶地。果然好正宗。佢入面有意式腸、蘑菇、洋蔥同奧勒剛香草。我最鐘意佢個pizza 餅底,鬆軟麵包底但厚度剛好。好怕d pizza 底唔係引薄又硬,就係又厚仲要加芝士。佢就真係洽當好處。果然食pizza 係要黎小店先會有驚喜。
洋蔥意式腸pizza