2022-09-14
❀ ohm... Cafe and Bar #深水埗 ❀❗️藝人KOLOR開設全新Cafe酒吧餐廳 特色食物Cocktail令我印象難忘❗️——————————————————位於深水埗嘅呢間Cafe原來係由本地樂隊KOLOR同主持KOSA等人合資開設✨日頭係Cafe,夜晚就搖身一變成為酒吧🍻餐廳佈滿霓虹燈,有型格嘅感覺,另外亦設有2樓可外租作派對、工作坊,門口位置仲係pet friendly㗎添!晚餐食物主要係助酒小吃,價錢合理仲要好好味🥰另外仲有多種特色Cocktail,印象難忘!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 牛油果青蘋果蟹肉沙律多士 $85 (4.2/5)雖然配搭常見,但不得不讚真係整得好好食😋麵包外脆內軟,再搽上少許牛油,雖然有啲邪惡,但將味道昇華,更加香口!蟹肉沙律亦蟹味鮮甜,加埋青蘋果解一解膩,真係超級好食。.☞ 慢煮澳洲穀飼牛脷 $80 (4.3/5)非常高質嘅牛脷😍先用慢煮煮熟,繼而煎香,口感十分軟腍。簡單用少許鹽、醬油調味已經非常好食😋!而且份量足夠,好抵食。.☞ 厚切完美平衡叉燒 $80 (4.2/5)有別於一般嘅港式叉燒,比較瘦,但因為用咗慢煮嘅緣故,所以肉質依然非常腍,但又唔會
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 牛油果青蘋果蟹肉沙律多士 $85 (4.2/5)
雖然配搭常見,但不得不讚真係整得好好食😋
蟹肉沙律亦蟹味鮮甜,加埋青蘋果解一解膩,真係超級好食。
☞ 慢煮澳洲穀飼牛脷 $80 (4.3/5)
非常高質嘅牛脷😍
先用慢煮煮熟,繼而煎香,口感十分軟腍。
簡單用少許鹽、醬油調味已經非常好食😋!
而且份量足夠,好抵食。
☞ 厚切完美平衡叉燒 $80 (4.2/5)
有別於一般嘅港式叉燒,比較瘦,但因為用咗慢煮嘅緣故,所以肉質依然非常腍,但又唔會咁油膩😚
搽上香甜嘅蜜汁再燒,助酒一流!
☞ 朱古力蛋糕 $68 (4.1/5)
絕對唔係簡單求其嘅朱古力蛋糕,而係層次豐富,味道香濃,又唔會太甜😆
唔知點解仲覺得有淡淡嘅焙茶香氣。
☞ 紫米露Cocktail $108 (4.2/5)
非常特別嘅甜品Cocktail🤩
飲落去真係有紫米露嘅椰汁味,底下仲有粒粒紫米。
酒味唔會太強烈,非常容易入口。
☞ 楊枝甘露Cocktail $108 (4.2/5)
鍾意酸酸甜甜芒果味嘅就一定要揀呢一款🥭
有香甜嘅芒果醬,同樣帶有椰奶味。
呢一款口感會稠身少少,鍾意濃厚啲就可以揀一個!
——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.3/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
以為藝人開嘅Cafe都係gimmick為主,點知食物質素以及Cocktail嘅款式絕對令我喜出望外✨全部都好好味而且價錢又合理,絕對係一間性價比高嘅Cafe酒吧餐廳🥰