餐廳:Mamaday Studio (油麻地)地址:油麻地白加士街105號地舖邊個話香港人撐唔起黃色經濟圈💛?之前去過Mamaday呢間藝術風味濃、諷刺指數高,而且夠晒黃嘅餐廳,佢地嘅尖沙咀同銅鑼灣店都有試過,今次終於去咗佢地新開嘅油麻地新店,唔再係主打多國菜西式菜,而係主打西式輕食同甜品🍰,當然唔少得咖啡啦☕️一入到餐廳就已經比佢周圍嘅佈置吸引住,我可以形容每一個corner都係打卡位📸,可惜今次係自己一個人嚟,無帶到攝影師😂,如果唔係我相信已經成為咗餐廳嘅model🤪(講笑姐洗咩咁認真)叫咗個期間限定嘅伯爵茶蛋糕($55)同一杯熱Latte($38),嘢食要自己拎上去樓上,我手震震一個唔覺意打瀉咗少少latte😭,所以ruin咗個拉花sad🙈,好彩拎上去前都影咗一兩張相。伯爵茶蛋糕係脆皮底,中間有一層果凍,而面頭就係伯爵茶慕絲,三種唔同質感一次過放入口都幾特別,食落有陣陣伯爵茶香,不過個人嫌佢唔夠香濃,如果可以再濃啲就好喇🤩Mamaday仲養咗兩隻貓貓🐈,一邊食嘢影相果陣佢地就不停係我身邊走來走去,仲好鍾意鏡頭😂,點可以唔幫佢地影幾張相呢😻
餐廳:Mamaday Studio (油麻地)
地址:油麻地白加士街105號地舖

而係主打西式輕食同甜品🍰,當然唔少得咖啡啦☕️

一入到餐廳就已經比佢周圍嘅佈置吸引住,
我可以形容每一個corner都係打卡位📸,

Mamaday仲養咗兩隻貓貓🐈,
2021-01-15
5 分鐘 (堂食)
$93 (早餐)