2020-01-27
剛剛同另一半係京都返黎無耐 雖然都去過好多地方 但對於日本 暫時最喜歡都係京都 可以HEA可以買又可以食 影相又有好多景點香港有好多唔同CAFE 亦都去過好多間 但始終我都係比較喜歡 ARABICA 京都風係其中一個喜歡既理由 第二個係因為佢BLEND既豆比較中性 不偏酸又不偏苦 但咖啡味仍然係濃郁 而且每每開親既地點都有一定既吸睛度 位置上係好配合其簡約設計其實呢一刻全球走入恐懼 雖然藍天多好 但心情仍然有少許黯然美景當前 可以享受一下還是一點點安慰 望著海 K11 MUSEA係一個好地方blend and origin 都好睇自己口味 服務員都會一一介紹 耐心講解岩口味的話 仲可以買返去自己沖簡潔 純淨的感覺 仍然係arabica % 的宗旨位處海邊 以kube 為位置坐標名稱 Cafe latte 味香色澤分明 用上明治牛奶 奶香撲鼻而純淨Latte art 拉花係少數外賣店可以造得到咁細緻味道中性 不會偏苦也不會偏酸 入口比較純厚甘香 加上整體環境 寫意悠然 Spanish latte 作為唔係咖啡重要城巿 西班牙風味既latte 竟然係啡走既即磨咖啡 加上唔多既煉奶 配合bl
京都風係其中一個喜歡既理由
味道中性 不會偏苦也不會偏酸 入口比較純厚甘香
加上整體環境 寫意悠然
Spanish latte
作為唔係咖啡重要城巿 西班牙風味既latte
竟然係啡走既即磨咖啡 加上唔多既煉奶 配合blended coffee 香味更加突出 入口因為煉奶 香滑略有提昇 凍既味道始終無熱既咁突出 不過滑溜感會好一點
環境上 十分寫意 希望在明天