2020-02-25
得知K11 Musea 新開左一間藝術咖啡館,一直都想黎體驗佢地既藝術打印咖啡☕️😍,影相打卡。 今日終於有空前來,欣賞打印咖啡之如,仲睇到唔少草間彌生、村上隆、KAWS、奈良美智等展品,別俱價值。-1⃣ 酥脆雞槌配水牛芝士醬💰58(👅: 6.8/10)3件雞槌上面放左水牛芝士,雞肉外皮酥脆,肉質一般,作小吃還好。-2⃣波隆拿肉醬通心粉 💰158(👅: 7/10)肉醬係用左牛肉同豬肉打碎而成,另有多塊帕馬森芝士。肉醬份量充足,但通粉感覺較少。味道方面就正正常常,肉醬茄味鮮甜。-3⃣藝術打印咖啡 💰88(👅: 7.5/10)點左兩杯藝術打印,一杯係餐廳Signature — Van Gogh Starry Night ,另一杯係自己比圖餐廳打印既小飛象,可選凍朱古力或咖啡。我地點左各一杯,咖啡☕️係香醇既cappuccino,而朱古力就香滑濃郁。杯面因藝術打印,所以係一層厚厚忌廉,賣相相當吸引😍😍,最重要係打印打自己中意既圖案。-🌟如果想黎打印屬於自己既咖啡,建議可以搵定一張圓形形狀嘅圖案,去到就可以比店員幫你打印喇⚠️。
1⃣ 酥脆雞槌配水牛芝士醬💰58(👅: 6.8/10)
2⃣波隆拿肉醬通心粉 💰158(👅: 7/10)
3⃣藝術打印咖啡 💰88(👅: 7.5/10)