2019-06-15 51 瀏覽
係尖沙咀1881開左Van Gogh Sense 店,以梵高為主題,整間餐廳充滿藝術氣息。今日約左一位外國回來的朋友食午餐,由進店開始被裝修、擺設、精品甚至茶葉所吸引住,又靚又優雅仲有由前菜,主菜,甜品及餐飲都好精緻美麗。午餐套餐有3個courses:starter, main course, dessert!係Starter未黎之前,侍應先上麵包及牛油。Starter椰菜花忌廉湯配魚子醬湯好滑好香好creamy,仲加左魚子醬。烤雞華都夫沙律, 芹菜, 葡萄乾及蘋果,沙律上還有芒果汁點綴,感覺新鮮。Main Course燒鱈魚千層酥配奶油菠菜及忌廉松露這個好好味好多層次,千層酥好香脆,內裡非常熱,而包住既鱈魚肉質煙韌,魚味突出。烤排骨馬鈴薯角及燒烤醬排骨烤得剛剛好,肉汁juicy,小辣,燒烤醬調得好好,酸酸甜甜,中和都辣,好野味!Dessert朱古力雪糕一見到,勁🥰靚,配上脆卜卜既爆谷,唔錯,如果用黑朱古力會仲正。熱情的烏龍茶 Passionfruit Oolong即係烏龍茶、萬壽菊、熱情果。有淡淡的水果味,烏龍茶又唔太濃,我好喜愛。用了我最愛的紫色花茶壺花茶柸。

仲有由前菜,主菜,甜品及餐飲都好精緻美麗。

午餐套餐有3個courses:

係Starter未黎之前,侍應先上麵包及牛油。

Starter
椰菜花忌廉湯配魚子醬

湯好滑好香好creamy,仲加左魚子醬。

烤雞華都夫沙律, 芹菜, 葡萄乾及蘋果

Main Course