2024-02-22 29 瀏覽
呢間餐廳見個同事激烈介紹就簡係要帶個好閨蜜去試下啦,一入到去就見到入面既裝飾好有格調,燈光都係偏向暖光💡又有好多唔同既名畫掛墻,超有藝術風格。呢度既威靈頓牛柳係招牌菜🥩好多人都好推薦,我今次來到就一定要試試佢啦。估唔到真係真心好食,個同事係完全無介紹錯,每一道餸都好好食,食完我都翻公司安利左好多人,而且個員工又勁好服務,超好笑容,超推薦😋Wellington Set fore 2 $698🌟Pan-Seared Foie Gras個鵝肝望落去係好厚實,又煎到焦黃。一啖食落去係勁滑,成口都係鵝肝既香味🦢一啖爆漿咁,下面仲有脆麵包可以配搭🍞增加左個口感,食完成個口都充滿鵝肝既油香🌟Grilled Conger Boiled Abalone個鮑魚係煮到岩岩,食落去係好彈牙,又無落咩調味料去燒,但完全係唔腥味,上面仲有番茄點綴🍅令個鮑魚食落去酸酸甜甜🌟Lobster Soup龍蝦湯真係整到好濃稠🦞入面仲有一隻大蝦,食落去係超彈牙🦐d湯加左忌廉去撈,飲落去係好滑,龍蝦味勁濃,又好清甜🌟Pan Fried Scallop Linguine呢個扁意粉真係超推薦🍝一送到黎就見到上面有4粒好大粒既帆

Wellington Set fore 2 $698

🌟Pan-Seared Foie Gras

🌟Lobster Soup

🌟Pan Fried Scallop Linguine
呢個扁意粉真係超推薦🍝一送到黎就見到上面有4粒好大粒既帆立貝,仲要每一隻都有膏,d帆立貝食落去係勁彈牙又好鮮甜。意粉都整到好入味,蒜香味勁濃🧄好又嚼勁又唔會太流,真係超正

🌟Traditional English Beef Wellington
終於黎到個主角,威靈頓牛柳真係呢度既招牌菜🥩出面係即做既酥皮,食落去好鬆脆,入面既牛柳一切開就見到整到岩岩好既熟度,唔會太老,一啖落去係超juicy,入面d牛柳係好新鮮好嫩,好鮮甜😋仲有兩隻唔同既醬汁可以點,又芥末醬同南瓜醬。成個菜式真係採用左偏原汁原味既方式去烹煮,d酥皮同牛柳唔似出面咁,一切開就會分開,要分開食,呢度係會夾實一齊食,真係外脆內嫩,正😚

🌟Fukuoka Cheese Cake
食完飯點可以少得個甜品呢,係芝士蛋糕🧀出面既擺盤簡單得黎又好靚,芝士蛋糕係比較鬆軟,芝士味係勁濃,但又唔會好甜,所以我食曬成件都唔覺得流,食完成個口仲比芝士既香味包圍🍰