2018-11-04
星期六晚上朋友book咗一齊去食靚靚甜品。首先要提醒大家,去呢間店食要預早半個鐘係樓下排隊⋯可能係星期六關係,大廈升降機兩部,上面有幾間食肆,好多人排隊上樓上甜品價格定得頗高,我同友人各自order咗一個甜品同一杯茶。甜品上枱時確係吸睛,從表面看,我既甜品係榛子味為主的,點知扑開糖片波波,裡面有芒果味既mosses/pudding,輕輕酸唔太甜,白色係椰子味既mosses,仲有粒粒蛋白糖脆脆⋯⋯底係oreo脆脆,坦白講其實定價咁都唔算高,味道有好多層次,藝術感亦一流,勁友人的外觀望落似地球,扑開裡面係荔枝味同芒果味mosses,頭頂係棉花糖,餐廳職員會比支糖水噴噴比客人,營造星星效果。接近20:30-21:00開始越來越多人,所以記得訂枱支持下高質有心既店。