2015-08-24 645 瀏覽
病呢樣野,真係好難講,一係唔病,一病就一齊病,再一齊為食, 就係咁,奇蹟閒日午餐出現了,呢間甜品店以白為主,配搭鳥籠,鳥裝飾,都叫優雅,menu是用筆電選擇,但不是全部有圖,每款做型都十分吸引,也有不同心情的甜品,所以連一向決擇果斷的小比都用上4個字時間考慮,先說說心情甜品,成隻蛋呢款叫樂觀,頂頂有小燈,發光,打開是雲呢拿雪糕同餅,打碎下層是蜜瓜同朱古力奶油,比較清甜,同肉桂味ok刺激,就有熱橙汁倒入朱古力球,會裂開,再加入爆炸糖,雲呢拿雪糕一起食,每一口都會像爆炸一樣,幾刺激,但我覺得橙醬味比較酸,但小比話好甜... 綠茶心太軟,我個人覺得不及用朱古力做,和似豆腐味的雪糕也不太夾,綠茶味似草一般帶苦,但都算易入口檸檬吉士蛋糕,酸得來開胃,又唔錯雲呢拿碎曲奇雪糕,有點花巧,其實只是普通雪糕球,底加入乾冰使大量煙,味道小比話似d字牌王室雪糕,冇咩特別日出,呢個我選,好欣賞,菠蘿片混入菠蘿碎冰,甜得來凍凍的,加埋奶油,很好味左叫 love story右叫雲呢拿芝麻抹茶拿鐵love story似雜果賓治,有氣都好飲,雲呢拿芝麻抹茶就好似話冇咩芝麻味,總結來就,夠創新,地方舒適優雅,甜品做
病呢樣野,真係好難講,一係唔病,一病就一齊病,再一齊為食,
就係咁,奇蹟閒日午餐出現了,呢間甜品店以白為主,
配搭鳥籠,鳥裝飾,都叫優雅,menu是用筆電選擇
成隻蛋呢款叫樂觀
刺激,就有熱橙汁倒入朱古力球,會裂開,
檸檬吉士蛋糕,酸得來開胃,又唔錯
左叫 love story右叫雲呢拿芝麻抹茶拿鐵
love story似雜果賓治,有氣都好飲,雲呢拿芝麻抹茶就好似話冇咩芝麻味,總結來就,夠創新,地方舒適優雅,甜品做型吸引,值得去一次感受下