2024-05-31 55 瀏覽
屯門市廣場是美食集中地, 這間以拉麵聞名嘅日本過江龍麵店, 進駐香港多年, 店舖以木系裝修為主調, 簡樸中有著東瀛風味。花雕雞卷藥膳雞白湯拉麵充滿藥膳風味嘅湯底, 清甜紅棗, 還有花雕酒香, 雞卷嫩滑可口, 酒香更加濃郁, 滋補順滑, 當然要喝多幾口, 麵條彈牙有勁。炙燒豚肉拉麵豚肉入味鮮嫩, 經過炙燒烹煮的豚肉, 外層會帶有微微焦香, 內層卻保持住豐富多汁的口感, 不會感覺油膩, 豬骨湯底濃郁醇厚。唐揚炸雞熱辣辣厚肉有質感, 外皮酥脆香口, 肉質非常嫩滑, 咬下去會有滿足的肉汁感, 香料醃製得好入味, 入口鬆化。羽根燒餃子餃子外皮薄身, 酥香脆嫩, 内餡則保持多汁鮮美的口感, 不肥不膩, 一道香脆可口嘅小食。

花雕雞卷藥膳雞白湯拉麵

炙燒豚肉拉麵