2020-05-25 553 瀏覽
銅鑼灣好多名店林立,睇嚟食嘢好似都唔平,但係係條小巷到都可以搵到好嘢食喎!同男朋友仔拍拖日日出街食已經食到山窮水盡,所以貼心嘅女朋友一定會同佢食啲平少少既餐廳。呢日就去咗食呢間刀削麵啦!我就叫咗呢碗豬軟骨手幹麵,佢豬軟骨真係好好味,啲骨煮到好冧又入味,食晒啲骨膠原入肚,好味而男朋友比較健康,所以佢就叫咗碗韭菜餃刀削麵,個餃子無咩特別。值得一提嘅係佢兩款麵,手幹麵同刀削麵,原本以為刀削麵會好食啲,但刀削麵唔係好煙韌,反而手幹麵更有嚼勁,所以我下次再去食嘅都一定會再叫手幹麵。總括嚟講,雖然間店比較細,但豬軟骨有驚喜,想平平地食返餐,除咗去food court都可以去呢間店試吓呀!

呢日就去咗食呢間刀削麵啦!

2020-05-23