2018-11-30
成都串串火鍋殺入香港。見佢依家做緊Promotion,連煩忙時間都有88折,所以就試一試佢啦!湯底揀左鴛鴦鍋:藥膳湯🌱 & 麻辣湯🌶 ($128)鍋底一黎到已經香到不得了🤤!通常火鍋嘅湯底都唔會飲,但呢度藥膳湯一定要先飲番兩啖,因為佢足足有成14種藥材😮再加入豬骨煲至奶白色,藥材味非常香濃而且入口甘甜!極力推薦👍🏻相比之下,麻辣湯就略為普通,但其實亦都唔錯,夠香夠辣,只係藥膳湯太有驚喜🤣!所有串串都係劃一💲5️⃣/串,另外仲有一碟碟計算嘅蔬菜同特式配料 $28-$48/碟。必食推介有鴨血、肝郡(香港叫:胗)、香芹牛肉、香茜牛肉、萵筍片、百葉😍必點小食有練奶糍粑,其實係糯米條炸香後淋上練奶嘅小食。外層炸至香脆可口,裡面仲係軟綿綿,加上練奶嘅香甜,好好食😋!另外要讚讚呢度d staff,態度好、笑容好!我地一坐低就開始耐心咁講解串串火鍋同其他火鍋嘅分別、親自幫我地調配醬料、送上圍裙,食緊途中仲不時埋黎會斟茶兼清潔枱面⋯🤭 係香港好耐冇遇到有咁好服務、態度嘅餐廳啦👍🏻👍🏻👍🏻!呢餐埋單計左88折後$670,老實講兩個人食真係有點貴,但呢度嘅味道、staff 嘅服務真心唔錯,絕對值得一試!
湯底揀左鴛鴦鍋:藥膳湯🌱 & 麻辣湯🌶 ($128)
鍋底一黎到已經香到不得了🤤!
另外要讚讚呢度d staff,態度好、笑容好!