餐廳: 樂湯雞麵館 (庇利金街)
資訊:

2021-03-12 115 瀏覽
有時媽媽攰嘅時候會叫我去買外賣,晚飯唔洗煮!我今日就選左佐敦嘅樂湯雞。1.砂鍋龍王雲吞雞米粉 ($78)2.口水雞刀削麵 ($58)3.醉豬手米線 ($62)三個麵,都用上唔同嘅湯底,豬手麵係用左藥膳湯底,可以話係温和嘅藥膳味道,唔會好勁,大衆都會接受到! 配合濃濃嘅花雕豬手,豬手起曬骨好正,啖啖肉之餘仲更入味!而口水雞同雲吞雞嘅湯底都係雞湯底,十分滋補,由細到大,媽媽都教出街食湯麵唔可以飲佢嘅湯底,因為9成都係味精湯對身體唔好,樂湯雞簡直打破依句固有思想,一家三口湯連麵清矖!口水雞醬一流,除左麻辣之外,仲有少少甜,唔好見佢好橙色濃濃咁,其實食得少辣嘅朋友都食到!麻辣雞絲海蜇 ($52)打開盒後感覺驚喜! 將蘿蔔,青瓜,雞絲切得得幼細,每條都充滿秘製醬油,色彩鮮艷, 一啖內有齊蔬菜,雞肉同海蜇,健康平衡加上美味,簡直一絕!                                    沙薑雞腳 ($34)啲沙薑味好入味,調味料分怖均勻,雞腳肉質燜煮得軟腍,食完感覺骨膠原滿滿!十分推介這店俾大家試,食完大家都好暖和,飽足!

1.砂鍋龍王雲吞雞米粉 ($78)
2.口水雞刀削麵 ($58)
3.醉豬手米線 ($62)

麻辣雞絲海蜇 ($52)

沙薑雞腳 ($34)

十分推介這店俾大家試,食完大家都好暖和,飽足!