呢間餐廳位於蘇豪區,近期人氣相當高!🔥 係Soho 嘅打卡熱點📸 佢最靚嘅打卡位就係佢個門口個彩繪玻璃,我見有唔少身邊朋友都特登過嚟打卡㗎!👀 入到去氣氛都幾好,店內播放住強勁音樂🎶 我見唔少人都係過嚟同朋友慶祝生日同暢飲,場面夠哂熱鬧,氣氛咁正自然就成為咗大家嘅新蒲點!🤣呢道菜式唔算好多,有得揀Mains,Skewers,Small bites!仲有Vegan menu🌿 酒嘅種類就好多款,可以盡情飲,老闆仲會親自調酒🤙🏻❤️ The Crying Tiger Steak “seua rong hai” $208呢個係佢哋人氣菜式之一💗 我見每枱都有叫🤣 佢哋選用美國安格斯肉眼扒,肉質柔嫩,牛肉味道濃郁🐂 配上佢哋自家調製nahm jim jaew醬汁,鹹甜酸辣味留在口腔持久不散,幾惹味😙❤️ Thai Basil Chicken Spaghetti (Half) $68驚食唔哂所以叫咗半份💁🏻‍♀️ 呢碟意粉好泰式,有雞胸肉、辣椒同金不換!意粉煙韌,辣味十足🔥 食得辣嘅朋友可以挑戰吓,辣得嚟都幾過癮!唔食得辣嘅朋友就要自己衡量啦~ 😏❤️ Skewers佢哋串燒係配兩款醬,有自家製沙嗲醬同

❤️ Skewers
佢哋串燒係配兩款醬,有自家製沙嗲醬同辣椒醬!
☞︎ Wagyu $32
和牛軟嫩多汁,牛味唔算好重👀
☞︎ Chicken Thigh $28
肉質軟腍,唔會燒到好乾柴👌🏻
☞︎ Pork Sausage $26
食落無論質感同味道有啲似食緊台灣香腸😂 口感紮實,味道甜甜哋!

❤️ Sriracha Chicken Wings $68
Sriracha Chicken Wings
用常見嘅泰國是拉差醬去整,雞翼香脆好滋味,香辣醒胃🌶 佐酒一流!🍻

❤️ Thai Iced Lemon Tea $48 & Fresh Lime Soda $42
Thai Iced Lemon Tea & Fresh Lime Soda
叫咗兩款無酒精飲品!叫之前好好奇Thai Iced Lemon Tea 會係咩味,味道偏甜,茶味都幾濃。Lime Soda配泰菜一流,好refreshing,如果大杯啲就更爽啦😚

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
週末或假期過嚟chill吓都唔錯😝 呢度逢星期五、六晚仲會有Live DJ,今次錯過咗添🥲 好可惜呀⋯⋯

補返Menu先👇🏻
2021-08-08