2024-09-12 956 瀏覽
喺繁忙嘅都市生活中,能夠同朋友一齊享受一頓愉快嘅晚餐,真係一種奢華享受😙今次我哋揀咗位於蘇豪區嘅Le Jardin a Soho,呢間餐廳有蘇豪區精緻的菜同舒適氛圍開胃菜:花雕柚子凍花甲晚餐嘅開場係花雕柚子凍花甲。呢道菜色澤清新,搭配住柚子嘅清香同花雕酒嘅獨特味道。花甲嘅鮮甜同柚子嘅酸甜好夾,令呢道開胃菜既清爽又充滿層次感主菜:阿根廷紅蝦意大利麵接住上嘅係阿根廷紅蝦意大利麵。呢道菜嘅麵條煮得剛剛好,搭配住鮮美嘅阿根廷紅蝦,肉質鮮嫩,Q彈可口。每一口都可以感受到海鮮嘅鮮味,配上特製醬汁,好味到不得了。精緻選擇:煎法國鴨胸配烤迷你蘿蔔同車厘子醬晚餐最想食嘅係煎法國鴨胸配烤迷你蘿蔔同車厘子醬。鴨胸外皮煎得金黃色,內裏保持住豐富嘅肉汁,口感滑嫩得不得了。搭配嘅烤迷你蘿蔔同車厘子醬,唔單止增加咗色彩,仲帶來咗甜美嘅味道,令呢道菜更加出色。健康選擇:葫蘆梨希臘芝士合桃沙律我哋仲點咗一份葫蘆梨希臘芝士合桃沙律。沙律同葫蘆梨清新爽口,同希臘芝士嘅鹹香完美結合,合桃嘅脆感更係為整道沙律增添咗層次,食到真係好滿足。飲品:Cocktail - Oolong Chi同Bailey Coffee晚餐嘅飲品選擇都

開胃菜:花雕柚子凍花甲

主菜:阿根廷紅蝦意大利麵

精緻選擇:煎法國鴨胸配烤迷你蘿蔔同車厘子醬

健康選擇:葫蘆梨希臘芝士合桃沙律

晚餐嘅飲品選擇都好出色。我哋試咗Oolong Chi雞尾酒,呢款以烏龍茶為基底嘅雞尾酒清新怡人,超適合搭配海鮮。
Bailey Coffee濃郁嘅咖啡香同奶油酒嘅香醇,岩曬coffee lover.

與朋友喺咁嘅環境中,品嚐美食分享生活,令呢個晚上變得特別開心