早排留意到中環開咗呢一間新嘅酒吧餐館,每次都見到勁多人喺呢間出面嘅斜坡出邊等位,自己已經bookmark咗好耐,今次趁住考完試放成績終於可以同朋友鬆一口氣,過嚟呢度用餐🥂 (唔講得笑真係好擔心…好彩最後合格🥹)留意到點解佢咁多人其實係因為佢哋嘅酒類選擇都幾多,而且價錢都幾平,今次問咗侍應有冇啲咩推介,自己就比較鍾意啲fit啲嘅口味,就揀咗Bellini ($90),飲落去幾容易入口,而且幾清新🌿朋友今日唔飲酒,嗌嘅Pineapple cooler ($70)都唔錯,菠蘿甜甜地幾解膩🍍Spinach fritters & ricotta($110) 呢款幾特別,佢係將菠菜切成蓉,然後包成一個餡餅咁拎去炸,炸完之後都幾香口,而且食落去特別鹹香,加埋ricotta嘅奶味好似稍微中和左餡餅嘅鹹~Scallops ($120) 帶子都煎得乾身,而且入邊唔會太乾,佢上下都包咗啲麵包糠,所以食落去特別脆身,而且加埋大量嘅蒜蓉真係勁香🤣主菜一定要試Angus meat and potatoes ($250)因為個牛肉真係好軟腍🥰 而且煎嘅生熟程度啱啱好,見到咁粉嫩已經心情好靚😚 食落去牛味香濃,而且件

主菜一定要試Angus meat and potatoes ($250)因為個牛肉真係好軟腍🥰 而且煎嘅生熟程度啱啱好,見到咁粉嫩已經心情好靚😚 食落去牛味香濃,而且件件都冇筋,呢個值得推介🤙🏻
另外仲要咗一份Pesto gnocchi ($160),呢個比想像中冇咁膩,因為佢應該落咗啲青檸汁,所以食落去除咗有松子仁嘅香,仲有啲青檸汁嘅酸味,薯糰都幾有咬口~

覺得呢度嘅食物淨係都唔錯,最後仲追加咗一份甜品,Ménage à trois ($90)其實係一塊大型嘅朱古力曲奇,然後上邊加咗大量嘅開心果碎同埋雲呢拿雪糕,曲奇上枱嘅時候係用鐵板上,加埋雪糕係冰火交融嘅感覺❄️ 曲奇本身比較甜,最鍾意就係佢熱辣辣而且係半熔嘅狀態,為今餐畫上完美嘅句號✨

總括嚟講,呢一間酒吧餐館嘅食物質素都唔錯,而且幾有特色,價錢亦都唔貴,自己覺得喺中環都頗有競爭力🫡 唔怪得知當日咁多人排隊喺度等位🤣 另外佢哋可以book位,所以其實如果唔想等嘅話其實都可以訂位~