2022-11-08 737 瀏覽
找間西廳又飲又食,想起此店,但中環灣仔分店一定擠迫, 並要預早訂枱,發現將軍澳有分店, 用openrice booking,又來相睇。 門面寬濶開楊,基本每個位都可外望街境,座位寬敞。 old fashion我至愛,抵飲$65,足料。先找有Pita bread的菜色,這是我最喜歡的,chipotle chicken fajita quezadilla$140, 鐵板燒雞扒加洋葱,擦出火花 ,綻放香口美味,以西餐燒雞肉算係嫩滑,牛油果蓉就冇湾仔咁蓉綿,不同口感,洋蔥紅燈籠椒醋汁好開胃,酸辣椒-辣椒勁辣,! Pita bread就靱的,冇湾仔店咁香軟。 Slow Roasted Pok Belly,$190慢煮燒焗豬腩,瘦肉好軟腍,外觀皮脆,但咬落就麻麻地脆,皮有的黐牙,有味不太咸,其實我一直認為中式燒豬好過西式燒豬,但見豬腩就喜就叫。但配蘋果醬就好香富蘋果味,又唔太甜,加藜麥,一的都唔硬,有嚼頭,要加分!

門面寬濶開楊,基本每個位都可外望街境,座位寬敞。

old fashion我至愛,抵飲$65,足料

Pita bread就靱的,冇湾仔店咁香軟。

慢煮 豬腩肉

2022-10-21