2024-07-29
適逢巴黎奧運,蘭桂坊久違的熱鬧。我都同朋友趁機去飲一杯。之前去開蘭桂坊Baci, 今次咁啱佢樓上新開左間「Simply Live」就決定去試下新野。呢間係新加坡過江龍酒吧,一入口就有Live band嘅介紹,靚女經理介紹逢星期二同六酒吧就有Live band 表演,主打廣東歌,8點半開始,一共有三個slot嘅表演,我地咁岩星期六黎,所以有幸可以欣賞現場表演。因為有Live band,成個場好熱鬧,入座率好高好有氣氛。有幾枱客係黎慶祝生日,成場人同隊band合唱生日歌,好有心思。食物方面都有質素,今次叫左松露薯條,脆炸魷,安格斯牛扒同黑松露芝士薄餅,全部都新鮮有質素。黎到酒吧當然要飲一杯,兩個人各飲左一杯COCKTAILS,兩杯MOCKTAILS,好飲又價錢唔貴,好滿足!總括黎講無論你係想飲一杯,定係想搞慶祝活動,呢度都不失過一個好選擇,有氣氛又價錢公道!