2023-11-01
富士山柚子、信州蘋果嗌咗兩隻日本直送嘅有汽飲品試吓,信州蘋果味道較清甜,富士山柚子酸酸地好開胃。前菜係煙三文魚沙律🥗仲有啲粟米粒,估唔到用煙三文魚唔係用刺身三文魚,啱晒一啲唔太好剌身的朋友~炸物拼盤好豐富,全部都係香脆可口的小吃,有外脆內嫩熱辣辣的炸豆腐、Q彈魷魚🦑和爽口的雞軟骨,不知不覺好快清晒🤭雞軟骨唔夠喉,我追加多兩串添。牛肋肉串燒全部都係即叫即燒,坐吧枱可以望住師傅細心嘅調理,牛肋肉食落肉質軟淋,鮮嫩多汁,調味輕淡食得出牛肉嘅原汁原味。雞中翼串燒基本必嗌雞中翼,雞皮食落香脆而雞肉依然保持juicy,好考師傅嘅火候掌控。活白鱔魚皮依然脆卜卜,加分!白鱔肥美,烤至金黃色,聞到魚油的香氣。燒年糕串有塊紫菜係表面,食落有甜醬油的味道,好涮嘴的一道傳統日本美食。海膽櫻花蝦炒飯推介之一。炒飯很足料,每啖都嚐到海膽和櫻花蝦,鹹鮮惹味。還會撒上三文魚籽呢~芝士甲羅燒蟹蓋入面係芝士通心粉,還有粟米、蟹肉,同多士一齊食,口感好rich。平時餡料只有芝士會好膩或只有蟹膏又冇乜新意,所以呢個幾特別~最中餅雪糕最後當然要點甜品,雪糕係日本直送。很冰涷,食到有冰塊係入面。配料也蠻多,蕨餅、紅豆、最中餅,每
炸物拼盤
雞軟骨唔夠喉,我追加多兩串添。
牛肋肉
雞中翼
活白鱔
燒年糕串
海膽櫻花蝦炒飯
芝士甲羅燒
最中餅雪糕
最後當然要點甜品,雪糕係日本直送。很冰涷,食到有冰塊係入面。配料也蠻多,蕨餅、紅豆、最中餅,每啖都食出不同的味道。造型精緻,絕對要相機食先!