2022-05-12
Babacio副線 Babacio Cucina地點係正蘭桂坊入面,牆上霓虹燈佈置玩味十足,仲供應大量Carbon Brews手工啤酒,酒鬼們打底又多個選擇!🔸Caprese Salad ($88)以一片片mozzarella芝士同蕃茄互相交替而成既傳統沙律,只要芝士高質番茄新鮮,加少少橄欖油已經好好味。呢度切得大塊而且鹽/黑胡椒調味剛剛好,好開胃🔸Pomarola PastaTuscany地區既傳統蕃茄意粉🍅蕃茄、羅勒葉、簡單蔬菜配搭但食落唔會覺得單調,最重要係手工意粉口感彈牙,就算成碟意粉偏濕都唔怕淋哂🙆🏻♀️🔸Boscaiola Pizza ($148)用得Babacio個名點少得pizza🍕呢個Boscaiola有火腿、蘑菇、bufala芝士同蕃茄醬,批邊做到傳統拿玻里薄餅既空氣感,薄批底加上唔同配料口感好豐富🤤🔸Gelato ($38@)雲呢拿味唔怕死甜,入面好多雲呢拿籽令味道更濃郁。開心果味係我最愛,但覺得呢度雖然質地幼滑,但略嫌唔夠nutty
🔸Caprese Salad ($88)
🔸Pomarola Pasta
🔸Boscaiola Pizza ($148)
🔸Gelato ($38@)