L'AMOUR

2024-09-28 1812 瀏覽
睇youtube見到肥豪介紹呢間環境裝修都好別緻既西餐,又食得好滋味今日就約埋另一半半黎,順便同佢慶祝生日🤭-staff好推介,一杯mocktail 一杯cocktail,酸酸甜甜帶點荔枝清香,好適合呢個afternoon🍸🍹-Set Lunch食物款式好多,depends on appetite 可以選擇2、3、4 coursesStarter 焦糖法國鵝肝撻,焦糖烤至金黃微焦,脆脆既口感加上鵝肝既濃郁,成個撻好多層次,推介😍😍藍鰭吞拿魚他他由切碎既吞拿魚肉再調味製成,具有鮮美魚香味同柔軟的口感,作為一個starter好適合,令人食指大動!-法式活龍蝦湯湯底質感濃稠又帶點creamy,非常濃郁,充滿龍蝦鮮味🦞身為海膽愛好者既我Add on加咗Sea Urchin Toast,既有魚子醬又有金箔,賣相極之吸睛矜貴,海膽軟滑入口即溶帶海水鮮味👍🏻👍🏻-Main方面我地揀一個魚 一個牛燒韓國天然頂級純種1+韓牛牛肋骨,好有份量,牛肉燉得軟腍,韓牛肉味出眾香濃,配上細滑既薯蓉中和牛肋骨既膩感。香煎法式比目魚味道溫和甜美,以牛油煎後控制得好好,魚肉煎得好香滑🐟🐟-甜品方面原隻海膽雪糕相當吸引🤩
今日就約埋另一半半黎,順便同佢慶祝生日🤭
Main方面我地揀一個魚 一個牛
甜品方面原隻海膽雪糕相當吸引🤩
從來無食過海膽雪糕🍧
海膽既海水咸鮮味配上滑滑單純既豆腐雪糕,無諗過可以咁夾!!!餐廳亦都配合寫上happy birthday仲有支煙花蠟燭🕯️
呢餐食得相當開心,餐廳好有格調,裝修用心,一入門就會比玻璃鋼琴🎹吸引到,而臨近萬聖節🎃餐廳都有花心思佈置有萬聖節起氛~~

焦糖法國鵝肝撻

藍鰭吞拿魚他他