2018-08-09 161 瀏覽
近期最熱門既黑糖鮮奶店非老虎堂莫屬,由開店以來一直大排長龍。🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♂️老虎堂開業那天我都有黎排隊,不過排了十分鐘就走左,因為條隊完全無郁過,據說當日最少要排一個半小時才能買到飲品。😨本來想等熱潮過後再黎飲,不過相信這股熱潮仲會維持一斷長時間,所以經過銅鑼灣時就再次去排隊。去到已經見到人龍比起剛開店時少,加上平日的關係,最後排了半小時就成功拿到飲品。✌️✌️我嗌了一杯虎虎生風厚鮮奶🐯🥛1️⃣虎虎生風代表有波霸同珍珠,波霸大大粒,入口好煙韌,而珍珠的口感同西米比較相近,細細粒,不過都好煙韌。👍2️⃣由於老虎堂唔可以選擇甜度及冰量的關係,所以入口時,黑糖味好出🤤相反鮮奶味就比較少。飲到最後,冰塊全部溶化,杯野飲變得無咁甜,但我反而更喜歡冰塊溶化後的味道。🤔

我嗌了一杯虎虎生風厚鮮奶🐯🥛

虎虎生風厚鮮奶