2017-06-11 225 瀏覽
聽講呢間野呢幾日先開,開之前PR做得幾好、又搵森美、靚靚剪綵,「吹」到幾行,我都對佢幾有期望,尋日去尖沙咀搵食醒起佢開咗,但朋友已經話新開一定勁排隊,點知經過時「竟然」完全無人龍、仲要半個場都有吉位!無諗咁多,好想試就衝左入去。入到去近門口半個埸啲位都好熱,想坐入面啲卡位又無位唉,是但啦想試新嘢姐,心諗坐低左可能會慢慢涼啲。一坐低,侍應比個menu埋黎今日得呢幾款、仲要無A同D.....(烏鴉飛過)。吓,唔係新開㗎咩?乜都無,得個四個餐比人揀???仲要,個menu咩事,睇左我以為自己去左西式cafe,意粉、田園沙律、扒⋯⋯吓,唔係茶餐廳嚟嘅咩?炒粉麵飯乜都無?如果係食呢啲「西」嘢,我點解要黎呢度食呢?唉,都坐低左唯有響無得揀之中求其揀個啦。落完單後,依然感受唔到個場有冷氣、好熱吖,天花板明明見到最少有六部冷氣,唔通見無乜客連冷氣都開少啲??再周圍望下有咩可以影.....答案係無咩值得影!大佬,你用「荔園」個品牌吹到咁大,可唔可以俾啲誠意吖?得牆上面果幾幅大象、咖啡杯嘅畫、同天花板幾隻純白旋轉木馬裝飾就叫集體回憶?唔該唔好蹧蹋「荔園」呢個本地品牌!唔係攞到個名就可以hea做㗎!我完全感受
我完全感受唔到呢間餐廳同荔園有咩association? 先送上是日餐湯,聽侍應講係「蘑菇忌廉湯」....我個fd飲左兩啖投降,其實佢地落奶煮湯可以唔洗咁重手、咁over嘅,結果變成奶湯真係唔係人人受到,反而送湯果幾支脆餅乾條係成餐飯叫比較好食㗎啦。我叫左個牛脷田園沙律,牛脷唔知點解可以林到咁古怪、唔算好難食、但絕對唔可以叫好食,都擺到入口嘅
,但果堆hea到爆嘅沙律菜可唔可以揀啲好啲㗎?啲菜苦嘅!
我個fd叫左個青衣柳,佢話未食過咁實嘅魚柳,唔講以為自己食緊雞柳
。坐左成粒鐘依然又熱又焗嘅環境下是但叫埋杯我們估應該會「相對較穩陣」嘅咖啡飲埋走人就算,一如預料,咖啡依然和食物一樣伏,飲兩啖放棄。我只想快快離開呢間野,永遠black list。埋單盛惠$186,ok,我當買個教訓。再次證實,PR技倆做得再好,願意俾錢請藝人、請記者做宣傳,餐廳始終係食物質素才是最重要。唯一值得稱讚的是侍應服務,雖然佢地唔算好醒目,但勝在有禮貌,員工值得讚。