2022-08-28 973 瀏覽
本身我對murray的餐廳係滿心期待,諗住靚景美食, 星期日懷著興奮的心情一行四人去Murray hotel 頂樓26樓的Popinjays食high tea.我地訂左4:30pm,我地4:25pm去到,諗住酒店就算早到都比入座先,點知餐廳未準備好,要我地門口等,咁好啦等到夠鐘就入座。見到有個係自助甜品和咸食區都佈置得好靚,大家都係打卡buddies 打哂卡先開始拎食物。本身以為仲有其他咸點慢慢上,點知上完一個蟹肉前菜就直接上scone😮‍💨因為食scone實在太飽,所以我地食其他野先,咸點最好食係三文魚魚子醬牛角包🥐其他甜點都一般,一係太甜,一係無咩特別。令我最失望的係餐茶,大家睇下下面張圖,估下我果杯係咩?呢杯係Latte呀⋯⋯奶多到嘔的Latte😂另外我的朋友叫左mocha同milk tea, 大家可以睇下係咩款既,下圖由左至右係(mocha, latte, milk tea),味道係零… 失望😞最後要提提想睇靚景的朋友,murray的靚景係樓景,陽光好足夠但樓景真係麻麻😂 食物又一般,服務都一般,收碟都無問聲就收,所以不建議大家try here 🤣

其他甜點都一般,一係太甜,一係無咩特別。
令我最失望的係餐茶,大家睇下下面張圖,估下我果杯係咩?

呢杯係Latte呀⋯⋯奶多到嘔的Latte😂

2022-08-28