2014-06-26 952 瀏覽
原本想去食車品品,但因為門口嘅人龍而卻步,因而轉投不遠處新開嘅麵麵店。受到明星效應嘅影響,對呢間小食店嘅食物質素滿心期待。八點幾去到,已經即刻有位坐。裝修有別於一般嘅車仔麵店,環境尚算舒適,唔會太逼。order咗一碗車仔麵,麵要咗讚岐烏冬,餸要咗豬爽肉、鹵水雞亦、牛柏葉同山根。湯底好鹹,烏冬分量好少,除咗雞亦鹵得尚算入味之外,無咩特別。仲order咗一碗生菜魚肉,等咗成半個鐘先有得食,除左魚肉尚算彈牙之外,又係一碗非常非常普通之作,仲要催咗兩次先上!飲品方面叫咗一杯杞子菊花蜜,可以講係普通菊花茶一杯!每一張檯都會有一盅辣菜脯,好重蒜味,好辣,但相比之下,車品品嘅辣菜脯真係好食好多。服務方面,真係好唔得。除左人手嚴重唔夠,成間鋪頭得三個侍應之外,幫我地落單個阿姐落單速度好慢,要不斷慢慢重覆俾佢聽,最尾仲要落漏單!!!作為一間車仔麵店,上菜速度極慢,仲要催咗幾次先上齊,真係唔會再幫襯呢間。

車仔麵
生菜魚肉
飲品方面叫咗一杯杞子菊花蜜,可以講係普通菊花茶一杯!
杞子菊花蜜
辣菜脯