2020-07-08
有晚收工,朋友提議不如去食雞煲,約係虹橋等,我仲話虹橋邊度有嘢食架...去到附近見到間鋪,門面大大隻字寫任飲任食,仲會分段收費,星期一至四 $168 免加一。------------------------安排入座後,店員仲溫馨提醒我哋可以先落雞煲,之後再慢慢補寫返餸,費事浪費時間。黃紙主要係肉食,而粉紅紙係火鍋配料。雖然話早收工,但前面鋪面已經座無虛席,店員安排我哋去後面位置入座,我覺得比起前面鋪坐得舒服、無咁迫,至少唔近廚房無咁熱。自助式配料站飲品都係自助式,飲幾多拎幾多。可口可樂、忌廉、椰汁等熱門飲品都係任飲,我推薦比較健康既無糖碧螺春,清香芬芳。------------------------入返正題,店員好快將雞煲奉上,加熱過程已經感受到濃濃既香味。我同朋友兩個人食完煲內d雞都飽飽地,店員經過時仲笑笑口問洗唔洗加雞,唔知係咪笑緊我哋食量少呢跟住點咗美國雪花肥牛、西班牙黑毛豬,放落湯滾一陣就好快熟透。以前去過其他餐廳,肥牛上碟仲未溶雪,呢間唔會有呢個情況水魷魚幾爽口,水柏葉勝在吸到湯汁。重點推介係韭菜餃,皮薄餡多,索埋d麻辣汁好惹味。魚皮又脆又完整,忍唔住食唔停!食到咁上下,店
------------------------
黃紙主要係肉食,而粉紅紙係火鍋配料。
我覺得比起前面鋪坐得舒服、無咁迫,至少唔近廚房無咁熱。
自助式配料站
飲品都係自助式,飲幾多拎幾多。
可口可樂、忌廉、椰汁等熱門飲品都係任飲,
我推薦比較健康既無糖碧螺春,清香芬芳。
------------------------
以前去過其他餐廳,肥牛上碟仲未溶雪,呢間唔會有呢個情況
水魷魚幾爽口,水柏葉勝在吸到湯汁。
重點推介係韭菜餃,皮薄餡多,索埋d麻辣汁好惹味。
魚皮又脆又完整,忍唔住食唔停!
食到咁上下,店員會提示仲有15分鐘完,
最後補貨食d比較易處理既腸仔、豆卜等,
不過朋友已經飽到不行了,得返我自己一個食
以呢個價錢食到呢個質素,真係超乎預期,下次經過呢邊一定再食。