2023-10-03 49 瀏覽
話說朋友仔想約埋圍爐聚一聚吹下水,無意中發現呢間位於深水埗既蚊蚊豬老火鍋,仲要係放題!一於就試試佢!一入到去,好熱鬧,氣氛正!座位闊落~ 呢間火鍋店原來有分店,咁下次可以試埋另一間!除咗火鍋,仲有雞煲!正呀!一開始同店員揀好湯底,就再落單~ 我地揀咗藥膳雞湯底,個鍋一黎到就勁香~聞到都口水流!連湯底都好足料!好多大大件嘅雞!果然真材實料!陸續啲火鍋配料都送到~ 我地小胃族就簡單叫左一盤牛拼盤!嘩 真係超靚 大大盤!件件牛啲雪花都好靚!仲要好貼心地標籤晒咩部位!太正了吧!當中包括 極上牛肩嫩肉、牛板腱、封門柳 同 牛舌!另外我哋仲叫咗脆肉鯇!仲有啲熟食可以叫,我哋就叫咗唔同種類嘅串燒,仲有啲開胃小菜,例如麻辣皮蛋~ 估唔到仲有三文魚刺身添,估唔到都幾新鮮!打邊爐當然要有炸魚皮啦,炸魚皮都相當脆口,完全唔係林晒既隔夜炸魚皮~一落單 過幾分鐘啲嘢食就送到,簡單超有效率呀!全場嘅嘢飲都係任飲,有一大個雪櫃可以任揀~ 最後仲叫埋個柚子雪糕添!真係好,無意中又發現到呢間蚊蚊豬火鍋,袋定喺袋,之後諗食乜又多個選擇啦!

2023-09-21
  • 藥膳鮮雞鍋