2017-05-08
今日黎到Oyster Cove 呢間食海鮮出名既餐廳食個豐富既午餐。之前已經食過天后分店, 而家開埋尖沙咀分店, 對住我地呢D九龍人真係方便左好多。所以一聽聞開左分店, 就即刻黎捧下場喇。呢度既裝修係有少少歌德式既風格, 黑白格仔地板, 深啡色既高木台。雖然係午餐時段, 但係選擇都唔少。有Lunch Set 啦, 另外都有Ala Carte Menu可選擇。我點左一個龍蝦意粉, 同埋一打生蠔. 黎蠔灣要點生蠔是常識吧! 我揀左半打Chile Montt, 半打Majestic, 一打夾埋$3882隻生蠔都好新鮮, 睇光澤水份就知, 無得呃。 Chile Montt 渾圓飽滿, 味道比Majestic 淡一D, 清D; Majestic 口味就濃D, 海水味好出, 個人比較鍾意Majestic 多dd。 龍蝦意粉我覺得龍蝦意粉性價比非常高, o係一般餐廳叫大蝦意粉已經可能百幾蚊,但呢度$98已經食到龍蝦意粉, 係非常之抵食。除左上面大大塊龍蝦肉之外, 意粉入面都有好多龍蝦肉。龍蝦肉好新鮮, 個醬好creamy, D 意粉又煮得岩岩好。一分錢一分貨, 食海鮮真係唔可以貪平, 呢度真係無令
所以一聽聞開左分店, 就即刻黎捧下場喇。
2隻生蠔都好新鮮, 睇光澤水份就知, 無得呃。
但呢度$98已經食到龍蝦意粉, 係非常之抵食。
除左上面大大塊龍蝦肉之外, 意粉入面都有好多龍蝦肉。