2020-09-07
自從年頭試過台灣古早蛋糕後就愛上了~行街時都會經過望下留意下有無呢D店舖早前睇到IG見到有人介紹觀塘開咗一間好似唔錯嘅古早蛋糕店見到佢個爆醬芝士勁勁勁正咁!正正我星期六要去觀塘, 順便碰碰運氣原來佢呢排做緊"新張試業"仲有個9月限定夏日椰子口味, 不過一心來的目的是醬爆芝士廚窗都是可望到師傅嘅整蛋糕手技, 同埋佢地嘅蛋糕係用北海道牛乳架望過門口的時間表, 醬爆芝士仲有現貨立即衝入去要一個醬爆芝士及一個原味比朋友先古早王國每買一個就會給一個印花, 滿5個仲會減$5去到第10個印仔, 仲送一個蛋榚比你添呢個係送比朋友嘅原味未打開哂個盒, 都已聞到好香濃嘅蛋味!!每盒都附送一把笑臉膠刀, 很有意思大家可看看蛋糕的厚度送完蛋糕比朋友, 大約一小時後拿到回家都仲熱暖切完果一刻勁期待嘩....芝士多到就黎流出黎啦, 仲要有2層添喎芝士迷一定一定不可以錯過本身無芝士黏到的蛋榚本身的甜度都不是太甜, 再加埋芝士的咸味, 變得微甜我鐘意, 因為平日也是吃開無糖或少甜的食物而蛋糕也很鬆軟Q彈, 微濕的質地, 入口不會乾爭爭就算吃淨的放了入雪櫃, 翌日拿出來再吃, 蛋糕質感也不會變硬, 超值得推介!下次我想
行街時都會經過望下留意下有無呢D店舖
早前睇到IG見到有人介紹觀塘開咗一間好似唔錯嘅古早蛋糕店
見到佢個爆醬芝士勁勁勁正咁!
正正我星期六要去觀塘, 順便碰碰運氣
仲有個9月限定夏日椰子口味, 不過一心來的目的是醬爆芝士
立即衝入去要一個醬爆芝士及一個原味比朋友先
古早王國每買一個就會給一個印花, 滿5個仲會減$5
去到第10個印仔, 仲送一個蛋榚比你添
未打開哂個盒, 都已聞到好香濃嘅蛋味!!
原味
每盒都附送一把笑臉膠刀, 很有意思
大家可看看蛋糕的厚度
送完蛋糕比朋友, 大約一小時後拿到回家都仲熱暖
切完果一刻勁期待
嘩....芝士多到就黎流出黎啦, 仲要有2層添喎
芝士迷一定一定不可以錯過
我鐘意, 因為平日也是吃開無糖或少甜的食物
而蛋糕也很鬆軟Q彈, 微濕的質地, 入口不會乾爭爭
下次我想試試抹茶味