餐廳: 翠華餐廳 (TKO Gateway)
資訊:

2023-03-13 727 瀏覽
去將軍澳迪卡儂行到攰想食啲嘢,就入咗呢間茶餐廳喇🇺🇸美式雜扒 $93 有牛扒、雞扒、豬扒、廚師腸同埋煙肉,全部都係肉,滿滿嘅蛋白質,係所有肉食者嘅至愛,雞扒表面外脆內軟,雞肉會唔會好乾,好嫩好滑,十分Juicy,牛扒豬扒不過不失,食落唔會韌,鐵板餐去選擇薯菜、意粉或者飯,今次我揀咗薯菜,由原塊薯仔拎去炸,好好味啊🐮法式黑椒牛柳 $103 八安士嘅牛柳,有兩塊,份量都幾多,牛柳好嫩好Juicy,同雜扒嘅牛扒比,截然不同,係高級嘅享受🥣加配餐湯牛油豬仔 +$12 鐵板餐可以加錢配餐湯同埋牛油豬仔包,餐湯可以選擇中湯或者羅宋湯,今次揀左羅宋湯,係好好味嘅茶餐廳羅宋湯,好濃郁嘅味道,配上隨餐嘅豬仔包,一小塊嘅豬仔包沾上羅宋湯,好味道🥚蛋撻 $8 見到有新鮮出爐嘅蛋撻,當然唔可以放過,熱辣辣咁放入口,牛奶皮香脆美味,蛋漿唔會好甜,恰到好處,一啖蛋撻一啖奶茶,十分寫意
去將軍澳迪卡儂行到攰想食啲嘢,就入咗呢間茶餐廳喇