2022-07-05 830 瀏覽
知我係蛋撻控,男朋友話帶我去食九龍區嘅世一蛋撻🤩睇過👀嘩!離遠就見到條龍,又好似真係幾把炮喎😏餐廳係雙連舖,聞說係新舊舖之分,但堂食龍同蛋撻龍都係從右邊舊舖開始伸延🧐排到中段,新舖嗌話有位,但成條龍都無人動搖喎🤨點解呢點解呢❓google都答我唔到呀😩西多士- 話說早兩日打風響屋企樓下食左個大快活茶餐西多士,😳乜宜家d西多士得塊包,無花生醬夾心嘅咩😱食唔到花生醬嘅我極其失望🙁所以黎到老字號茶記,想食番件正宗嘅🤓點點點...知...原來呢到嘅西多都係無夾心架😭係我誤會太深❓好啦,見佢成壺糖漿俾我,西多切完唔係紙咁薄,算係另一種享受😝炸豬扒湯河- 估唔到個豬扒有驚喜‼️炸粉唔多,但酥脆👍豬扒唔厚,但唔會乾身👍調味適中,唔太味精但香口👍🏻河粉唔會斷哂算唔錯😝酥皮蛋撻- 熱辣辣新鮮出爐,店員溫馨提示超熱咪食住,唯有觀賞多陣😂酥皮有一定既厚度,一圈一圈承托住中間蛋漿漲卜卜,係靚仔嘅😎切開一半酥皮唔會話即刻散哂👍🏻食落蛋香唔錯,酥皮唔會有陣麵粉味,overall唔太甜😋