2024-05-27
早兩日經過Yolanda Bakery時見到門口嘅蛋糕好吸引,引唔住入去睇下,除咗蛋糕,店內仲有多款不同口味的曲奇、卷蛋、蝴蝶酥等,更有即食花膠,忍唔住買咗返屋企🥹▪️咖啡岩燒蛋糕咖啡味道好香,面層有輕輕烤過嘅焦糖味道,蛋糕鬆軟,味道都唔錯▪️紫薯卷蛋 ▪️斑蘭卷蛋 紫薯和斑蘭卷蛋顏色紫紫綠綠特別搶眼,紫薯和班蘭味都好香濃,打開時未食已經聞到好香,卷蛋口感鬆軟,忌廉幼滑,味道不會太甜,食落沒有膩感▪️鹹蛋肉鬆曲奇 ▪️招牌特濃牛奶曲奇鹹蛋肉鬆鹹蛋味香濃,加埋肉鬆食落口感豐富,特濃牛奶曲奇充滿奶香味,口感鬆脆,下次可以再試其他口味比錢時見到櫃台有即開即食嘅花膠,有4種唔同味道,我揀咗兩款比較啱媽咪口味嘅花膠▪️金桂雜糧花膠$55▪️鮮人參花膠$55先試鮮人參花膠,一打開充滿人參香味,花膠都好多塊夠足料,花膠食落口感柔軟Q彈,充滿膠原蛋白滋潤又養顏,特別適合女士,糖水味道唔會好甜,媽媽都啱食下次再去試下其他
▪️咖啡岩燒蛋糕
▪️紫薯卷蛋 ▪️斑蘭卷蛋
紫薯和斑蘭卷蛋顏色紫紫綠綠特別搶眼,
▪️鹹蛋肉鬆曲奇 ▪️招牌特濃牛奶曲奇
▪️金桂雜糧花膠$55▪️鮮人參花膠$55