2020-09-14
#ewhk旺中掃黃指南💛.旺中都有幾間黃嘅手搖店💛我哋有時都會怕試新野中伏不過今日介紹嘅壹茶係我哋飲過就忘記唔到嘅好味🤪.兩杯飲品都係黎自蛋糕奶茶系列一杯係oreo,另一杯係士多啤梨加珍珠蛋糕奶茶其實係掛杯嘅白色cream再溝奶茶味道真係幾正,不過唔係好識形容🤣想知咩味就要親自去試下啦😏加埋珍珠就會口感豐富啲,又有野咬下咁~私心推薦oreo+珍珠!我哋揀左半糖/ 微糖,唔洗驚太甜🤗.聽講佢嘅芝士奶蓋同水果沙冰都唔錯!以後除咗出名個幾間之外都可以試下壹茶🙌🏻.草莓特濃蛋糕奶茶 $25Oreo特濃蛋糕奶茶 $26另加珍珠 $3———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數 ⛱: 🚫抵食指數 🤑: 💛💛💛💛🤍推薦指數 👾: 💛💛💛💛🤍———📍壹茶 Tea One旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓S71B號舖天水圍天華路33號T Town North地下T Town頌富市場沙田石門安群街1號京瑞廣場二期1樓118A1號舖———👉🏼 #ewhk旺角 #ewhk天水圍 #ewhk沙田 #ewhk手搖 #ewhk黃店#旺角美食 #旺角黃店 #天水圍美食 #天水圍黃店 #沙田美食 #沙田黃店 #
旺中都有幾間黃嘅手搖店💛
我哋有時都會怕試新野中伏
不過今日介紹嘅壹茶係我哋飲過就忘記唔到嘅好味🤪
兩杯飲品都係黎自蛋糕奶茶系列
一杯係oreo,另一杯係士多啤梨加珍珠
蛋糕奶茶其實係掛杯嘅白色cream再溝奶茶
味道真係幾正,不過唔係好識形容🤣
想知咩味就要親自去試下啦😏
加埋珍珠就會口感豐富啲,又有野咬下咁~
私心推薦oreo+珍珠!
我哋揀左半糖/ 微糖,唔洗驚太甜🤗
聽講佢嘅芝士奶蓋同水果沙冰都唔錯!
以後除咗出名個幾間之外都可以試下壹茶🙌🏻
📍壹茶 Tea One
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓S71B號舖
沙田石門安群街1號京瑞廣場二期1樓118A1號舖
———
#旺角美食 #旺角黃店 #天水圍美食 #天水圍黃店 #沙田美食 #沙田黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店地圖 #美食推介 #吃貨 #食好西 #相機食先 #香港美食 #美食日記 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram