2021-06-15 913 瀏覽
假日來食個 brunch set,幸運地今日係蘑菇湯,好好飲,而且好喜歡呢度d麵包,環境好開揚,透光度高,只係時時都好多人,會比較嘈,家庭或朋友聚會都幾岩。Brunch set有湯/沙律,會跟件麵包,主食及飲品。我仲點多件蛋糕,其實我為蛋糕而來。車打芝士牛肉漢堡配牛油果醬牛肉多肉汁,質感鬆化,味道濃郁,加埋牛油果醬同車打芝士,味道更濃更有飽足感,配醃酸洋蔥絲,爽脆消膩。白酒煮蜆辣肉腸手製扁意粉酒味唔太突出,但蜆肉幾大隻,飽滿鮮爽,配微辣帶油香的辣肉腸,添加不少咸香,意粉煮得保持彈牙口感。蘑菇湯配麵包夠哂熱,而且蘑菇味重,仲有粒粒蘑菇口感,味道唔會太咸。麵包係法包口感,外脆內有彈性,麵包好香亦很有咬勁。紅桑子特濃朱古力蛋糕賣相吸引,朱古力味濃厚香滑,加酸甜紅桑子jelly中和甜度,又可減膩,蛋糕片鬆軟濕潤,最底的朱古力果仁最美味,香甜可口。蛋糕款式真係好多,而且賣相吸引,味道都很好,最抵食都係tea time來食。

車打芝士牛肉漢堡配牛油果醬

白酒煮蜆辣肉腸手製扁意粉