2020-11-14
今次嗌左外賣,叫咗個肉鬆芝士蛋餅、牛肉湯泡飯、珍珠奶茶,逐樣逐樣講吓:首先最好味一定係個肉鬆芝士蛋餅,雖然有啲鬆散,但係配料嘅份量好足,同個醬汁又好夾,蛋餅皮都好好食~推薦👍🏻佢個牛肉湯泡飯個概念幾新奇,感覺好似係牛肉麵個湯底但係加落啲飯到😆咁我以為可能會怪怪地啦,點知都幾好食,而且雖然得三舊牛肉,但係好大舊,同埋煮得好腍,好味呀!好鍾意食牛肉麵嘅朋友如果食悶咗可以試吓呢個泡飯。至於珍珠奶茶呢,其實原本係期望有台式珍珠奶茶嗰種風味,始終呢間台灣野嚟㗎嘛... 點知出到嚟真係好失望,好似港式奶茶加珍珠咁,冇嗰種台式奶茶嘅奶泡,啲珍珠亦都唔煙韌... 其實台式餐廳主打唔係應該有好味嘅珍珠奶茶咩🤔不過值得一提嘅係,佢個奶茶包裝幾有心思,有個幾靚嘅樽同埋鐵蓋,飲落好方便~