2024-10-24
平時放飯都係屈係公司食飯盒, 早兩日心血來潮好想食辣野, 放飯去左葵涌廣場搵下有咩食, 見到依間新開既辣野膽粗粗入去睇下有咩好食自行剔紙點餐, 主食揀左涼麵, 配料本身有青瓜絲, 碗豆, 花生同香蔥揀左招牌辣 (有花生醬同炸醬), 店主話係小辣左右, 另外再加左土豆絲, 藕片, 香辣肥腸同慢煮雞腿肉, 個涼拌麵份量都幾多, 拌均後食個辣味好香好突出, 當中有陣陣花生醬味道, 涼麵口感啱啱好, 再食一口夾埋清爽青瓜絲中和返個油膩感不得不讚個雞腿肉勁好食, 真係煮得好軟熟, 一啲都唔乾, 食落去係軟滑口感土豆絲同藕片拌辣咁食真係好正, 兩款餸個口感夠哂爽脆, 大腸比我想像中好食, 整得得好入味, 又唔會食落有豬臭味, 係乾淨既豬腸, 真係大碗到食剩左三分一, 如果兩個女仔去食應該夠食了小食加左個青瓜皮蛋, 估唔到依個價錢個份量都唔少, 青瓜件件都沾滿左辣汁, 超惹味, 爽脆清新辣得過癮最後送左包自家製酸梅湯, 飲落個酸梅味幾香濃, 一啲都唔甜, 好容易入口, 食一啖飲一啖好解膩開胃, 下次黎一定要叫包黎飲, 整體性價比都幾高, 以葵廣食店黎講, 依個價錢可以食到好飽又好味, 真係值得!
自行剔紙點餐, 主食揀左涼麵, 配料本身有青瓜絲, 碗豆, 花生同香蔥 揀左招牌辣 (有花生醬同炸醬), 店主話係小辣左右, 另外再加左土豆絲, 藕片, 香辣肥腸同慢煮雞腿肉, 個涼拌麵份量都幾多, 拌均後食個辣味好香好突出, 當中有陣陣花生醬味道, 涼麵口感啱啱好, 再食一口夾埋清爽青瓜絲中和返個油膩感 不得不讚個雞腿肉勁好食, 真係煮得好軟熟, 一啲都唔乾, 食落去係軟滑口感 土豆絲同藕片拌辣咁食真係好正, 兩款餸個口感夠哂爽脆, 大腸比我想像中好食, 整得得好入味, 又唔會食落有豬臭味, 係乾淨既豬腸, 真係大碗到食剩左三分一, 如果兩個女仔去食應該夠食了