2022-08-17 220 瀏覽
原來壽司郎已經黎左香港3年喇!我都只係有幸食過3次🫠🫠🫠🫠每次其實都幾滿意,今次3周年出既新品最吸引就係蜂蜜牛油味卡達拉娜😍好好奇兩者點樣可以mix埋一齊😍今次光顧既係旺角瓊華店,排一個鐘係例牌,好彩係附近行下街時間好快過😂因為都叫得比較多,不能盡錄,就講下印象比較深刻既野食啦😆🚩蜂蜜牛油味卡達拉娜👍🏻真真真真係值得一試!感覺完全係蜂蜜牛油味薯片變左舊雪糕😂表面脆脆地既焦糖再加凍冰冰既芝士蛋糕,加上蜂蜜牛油味調較得岩岩好,唔會太膩,瞬間食晒成條😂🚩極上厚切長鰭大吞拿魚腩壽司🫣呢件係失望之作🤫筋多到飛起,塊魚肉係咬唔斷,比啲筋連埋晒成舊🥲好彩只係叫左一件試下🙊🚩醋鯖魚壽司醋鯖魚一直都係我至愛,但而家香港好似越嚟越少壽司店有提供,所以黎親壽司郎都會叫,水準不過不失,肉質唔算結實,但都食到醋香味🚩茄子壽司唔好以為呢個配搭奇奇怪怪似名將level,茄子炸過但唔算油,上面有少少味增醬,加埋壽司飯食係幾夾😂出奇地係幾好食😂🚩鯛魚湯蜆肉拉麵蜆肉大概有6-7粒,湯中加左大量蔥花,令到湯底好香,拉麵麵質適中,食完壽司呢啲凍野,食返暖笠笠既拉麵可以暖下胃抖抖🍜🚩抹茶瑞士卷蛋糕軟綿綿,忌廉都幾滑,甜度適中唔

🚩蜂蜜牛油味卡達拉娜👍🏻

鯛魚蜆肉拉麵

🚩鯛魚湯蜆肉拉麵
抹茶卷

🚩抹茶瑞士卷
蛋糕軟綿綿,忌廉都幾滑,甜度適中唔算太甜,抹茶味幾濃,連埋紅豆蓉食very good
2022-08-17