餐廳: 大家樂 (健威坊)
資訊:

2010-08-20 205 瀏覽
爹哋成日讚大家樂水準穩定,所以想快又唔知去邊到食好嘅話,就會去大家樂。今日去左北角健威坊嗰間,叫左冬瓜盅+梅菜扣肉菜飯套餐同一碟蜜汁叉燒飯。大家樂最抵讚係佢的服務,我地食完冬瓜盅想食菜飯時,發覺非常冰凍,羅去櫃檯想叫佢幫手叮熱,佢地二話不說換過一碗俾我地。最好味係碟蜜汁叉燒飯,大家樂的燒味真係一直保持高水準,好野!唔記得話要半肥瘦,如果唔係仲正。但係得一條小棠菜就孤寒左D,雖然佢D菜麻麻地。套餐比較弱,冬瓜盅雖然味道幾好,但係味精都唔少。梅菜扣肉,扣肉唔夠冧,相反梅菜就無乜咬口,最好係菜飯,好香。爹哋俾錢,套餐好似$40幾,叉燒飯$26。

爹哋俾錢,套餐好似$40幾,叉燒飯$26。
冬瓜盅(飲左一半)
梅菜扣肉
菜飯正
蜜汁叉燒飯正(畢左一少碗飯後)
2010-08-17
菜飯正
蜜汁叉燒飯正(畢左一少碗飯後)
  • 蜜汁叉燒飯,菜飯